Regen en stemadvies

Het heeft stevig geregend vandaag, en er komt nog meer !

Mijn gazon is vrolijk en blij, en een stuk groener (nee, dat is geen hint… 🙂 )

Het is merkwaardig hoe de natuur opleeft na een lange periode van droogte. Zon en licht zijn nodig, maar evenzozeer water. En beiden krijg je zelden tegelijk, maar dat is iets wat ik in een landelijke gemeente als Tielt-Winge niet hoef te vertellen.

Hetzelfde geldt voor de politiek en het bestuurlijk vlak (zoals men dat wel eens met een groot woord noemt). Een lange tijd van hetzelfde heeft als voordeel dat kennis kan opgebouwd worden en projecten kunnen uitgevoerd worden (daarom duur een gemeentelijke bestuursperiode ook zes jaar), maar heeft het nadeel dat routine, zelfs onverschilligheid binnensijpelt. Dat het contact met de wortels vervaagt.  Maar daarover later meer.

Overal in onze gemeente verschijnen nu verkiezingsaffiches.

Mooi en vooral kleurrijk met allemaal lachende mensen. Maar ik blijf me maar afvragen : is het nu omdat je een foto ziet van een persoon dat je ervoor stemt ? Stem je voor diegene met de mooiste glimlach, of voor de mooiste, jongste of oudste persoon ?

Waarom stem je voor een bepaalde persoon of partij, dat vraag ik me af.  Misschien omdat je die persoon persoonlijk kent en overtuigd bent van zijn/haar goede karakter (of net slechte 🙂 ). Of stem je op de partij ? Wegens lokale of nationale motieven? Of gewoon uit gewoonte ? Of stem je gewoon blanco ?

Voor mij is een foto alleen zelden of nooit een reden om voor iemand te stemmen. Dit keer is het voor mij uiteraard iets eenvoudiger, beste lezer, want ik sta zelf op de lijst. 🙂

Maar zoals in de titel beloofd, hier komt mijn stemadvies (tadadaaa..).

Stem vooral op een persoon of een partij waar je je goed bij voelt, niet vanwege de al dan niet geregisseerde glimlach op de foto, maar vanwege de inhoud van die persoon of partij.

Mijn oprechte goede raad : stem NIET op een persoon, van gelijk welke partij, die je iets komt vertellen over een concurrerende kandidaat.  Je kent dat wel : “stem NIET op DIE, want die heeft DAT gedaan, en die zegt en denkt ZO”.

Kandidaten die op die manier stemmen proberen te halen, stralen een negativisme uit, en die wil je niet als bestuurder. Vermijd mensen die het kwade in anderen zien en dat proberen te gebruiken om zichzelf mooier te maken.

Dergelijke kandidaten tonen eigenlijk, door anderen neer te halen, dat ze heel weinig over zichzelf te zeggen hebben.

Luister naar mensen (voor zover je tijd en zin hebt om je over de politiek te informeren) die over eigen nieuwe ideeën praten, luister naar positieve mensen, die wil je als bestuurder, ook al ben je niet honderd procent akkoord met hen !

Zo, morgen meer weer, zoals Frank zegt…

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *