Honden en politiek

Inderdaad, ik ben een hondenliefhebber !

Honden bezitten het merkwaardig vermogen zich te kunnen inleven in de menselijke denk- en gevoelenswereld.

Maar pas op, een hond denkt anders dan een mens (en op dit moment heb ik een puppy van 4 maand en 15kg en die denkt helemaal anders ). 🙂

Heeft dat nu iets met politiek te maken, vraag je je af. Zeker wel !

Het vermogen om een eigen denkwereld, motivaties en overtuigingen te hebben en tegelijk je te kunnen inleven in denkwerelden van anderen is een heel belangrijke vereiste in politiek.

We kunnen heel wat leren van honden.

Maar dat inlevingsvermogen kan je ook gebruiken in het dagelijkse leven. Waarom ben ik dan in de (gemeente)politiek gestapt ?

Je hoort zoveel mensen klagen en zuchten en vloeken op het lokale, Vlaamse en federale bestuur. En toegegeven, ook ik doe dat. Maar die vele mensen hebben in een groot aantal gevallen wel een punt.

Andere mensen staan onverschillig tegenover de politiek : “ik geloof er niet in”, “politiek staat ver van mijn bed”, “het zijn allemaal zakkenvullers”, enzovoort. En met deze uitspraken zullen ze in sommige gevallen ook gelijk hebben.

Dus, op een goeie dag dacht ik : klagen en vloeken is gemakkelijk van aan de zijlijn, waarom neem ik niet deel van binnenuit ? Als mens met een eigen mening en visie, en gesteund door mensen (ik gebruik het woord “partij” niet graag) waar ik me goed bij voel en die ook een eigen sterke visie hebben.

De samenleving is niet perfect en bijgevolg is democratie evenmin perfect, maar misschien kan ik, samen met het team, toch ergens een paar duwtjes in de goede richting geven.

Morgen meer 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *