Nog meer water en aliens

Er landt een alien op aarde.

Eigenlijk was hij een beetje de weg kwijt en landde hij op de eerste de beste planeet waar hij lichtjes zag.

Hier dus, en nog wel in Vlaanderen verdorie.

Hij parkeert zijn vliegende schotel ergens in de graskant en kijkt rond zich.

Het eerste levende wezen dat hij ontmoet is Novak, van de orde der zwartneuzigen. De conversatie beperkt zich tot kwispels en likjes en een pootje.

Dus hij kijkt verder rond en gaat zo het halve land rond (ja, aliens kunnen dat en nog snel ook).

En op die manier ontmoet hij een heleboel wezens die hij als “mensen” identificeert.

Na veel observatie merkt hij dat ongeveer de helft van die mens-wezens een vagina heeft en de andere helft iets wat langer is.

Hij heeft al de helft van het universum afgereisd en al veel dingen gezien dus dit is niets nieuws. Maar hij schrikt er toch van : een klein deel van die vagina-mens-wezens gelooft dat er een vreemd ding, genaamd “godheid” bestaat dat hen beveelt hun hoofdhaar te bedekken (wat niet geldt voor hen die geen vagina bezitten, aldus het verslag in zijn logboek).

Goed, denkt hij (of zij, of het, de naam is dihbcsrnxds, dus daar valt niets uit af te leiden), er zijn vele vreemde dingen in dit universum, maar de logica tussen het hebben van een vagina en het bedekken van hoofdhaar op bevel van een zekere godheid ontgaat hem. So be it. Ze kunnen er maar gelukkig mee zijn.

Maar verder onderzoek levert iets verbazends op : wanneer een mens-wezen een vagina bezit, én de hoofdhuid bedekt én in die bepaalde godheid gelooft (het universum bevat meer godheden dan sterren, en er is er nooit eentje uit de kast gekomen), dan dat dat vagina-wezen het recht verwerft om zich boven de andere, al-dan-niet vagina-wezens, te stellen en zich de gemeenschappelijke waterputten (genaamd “zwembaden”) te mogen opeisen gedurende bepaalde uren.

Amai, mijn excuses voor die volzin die er volledig over ging, maar je moet begrijpen dat het voor een alien niet eenvoudig is.

En voor mezelf is dit eveneens volstrekte onzin. Een religie is iets wat IN je hoofd moet afspelen, niet OP je hoofd. Doe daarmee wat je wil, maar eis er geen rechten door op. Één of andere godheid geeft je niet het recht om je buiten de wetten van een gemeenschap te plaatsen, laat staan daar bijzondere voorrechten mee op te eisen.

De alien heeft eens gezucht (of wat is dat wat je met kieuwen doet?) en is snel vertrokken.

Ikzelf… ik overweeg toch ernstig om een vergiet op mijn hoofd te zetten om religieuze redenen, maar het zwembad opeisen zal ik niet doen. Hoogstens mijn hoofddeksel afzetten als er een vagina-wezen met hoofddoek langskomt om spaghetti te eten.

Over onze kerk

 

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *