Veertien oktober

Het straatbeeld en de brievenbussen overstromen…

Het is tijd dat het 14 oktober wordt. Misschien kunnen we dan een groot vreugdevuur houden met al die affiches en panelen ?

Tijd dat ik het heel even over mezelf heb.  Ik ben Jan Lemmens en sta op plaats 5 van de Tielt-Wingse N-VA lijst.  Chemicus, IT-ontwikkelaar en al heel wat jaren ontwerper in de micro-elektronica (denk maar aan het groene plaatje aan de binnenkant van je gsm).

Je vindt me onder andere op Facebook terug als “Jan Lemmert”. Electoraal wat ongelukkig, maar het is een samentrekking van Jan Lemmens en Tinne Mertens, mij partner en dame met een sterke eigen mening (en als fotografe met een zeer scherp oog). Je vindt haar trouwens ook terug op plaats 15 van onze lijst.

Waarom politiek ? Ik lees al heel veel jaren wat men schrijft, op sociale media, in de pers, in commentaren, en ik luister naar de uitspraken die men maakt in mijn omgeving. En je hoort voortdurend uitspraken als “ze moesten dat verbieden”, “het zijn allemaal zakkenvullers”, “zouden ze daar nu niet beter geld insteken?”, “dat is toch schandalig!”,“waarom maken de ministers daar geen wet over?” (terwijl men dan gemakshalve vergeet dat ministers geen wetten maken).

Zoveel mensen roepen. En blijven vervolgens langs de kantlijn staan. Waarom politiek? Daarom dus.

Waarom N-VA ? Ik volg al jaren de nationale politiek, lees er heel wat over, en er is geen enkele partij waar ik 100% akkoord mee ben. Maar er is er ook geen enkele waar ik 0% akkoord mee ben.

Maar bij N-VA ligt het percentage toch wel hoog.

Het werk dat Theo Francken doen is niet altijd even populair, maar het is uiterst noodzakelijk om onze welvaart en onze maatschappij in stand te houden, maar vooral om in het algemeen het begrip “rechtvaardigheid” recht te houden. Men beseft niet wat voor gigantische criminele bedragen er circuleren in de mensensmokkel. Theo werkt keihard en met een sterk rechtvaardigheidsgevoel, en het is dan nog een lieve man ook.

En je moet het maar kunnen, zoveel kritiek en haat incasseren.

En dan, Ben Weyts heeft helemaal mijn hart gewonnen. Je had al door, beste lezer, dat ik een dierenliefhebber ben, en er is nog nooit een minister van dierenwelzijn geweest die zoveel initiatief nam en doelen bereikte. Neem nu maar zijn acties op het gebied van overdoofd slachten. In mijn ogen mag er in heel het universum geen godsdienst bestaan die het leed van levende wezens noodzakelijk en wenselijk vindt. Als je dan toch een goedsdienst wil hebben dan doe je dat met liefde, en niet met leed.

En voor wie nieuwsgierig is, zoek de vorige minister van dierenwelzijn eens op (dat was nog federaal). Als je die kan vinden, dan ben je een straffe, zoveel heeft die gedaan!

Maar ik ga hier geen brede politieke uiteenzettingen doen, en zeker niet de gedetailleerde en soms technisch moeilijke materie van gemeentepolitiek.

Het centrale feit is dat ik me wil inzetten voor deze gemeente, zeker wanneer het iets met kennis, wetenschap, onderwijs en cultuur te maken heeft.

Deze blogjes geven een (beperkt) beeld van mezelf. Op 14 oktober aan u, beste lezer, om daar een oordeel over te vellen.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *